Ads Top

AFM legt Peter Verdonck van PV-Finance last onder dwangsom op

Peter Verdonck, directeur en eigenaar van PV-Finance B.V., heeft op 8 mei 2019 een last onder dwangsom opgelegd gekregen door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De last onder dwangsom is opgelegd omdat Peter Verdonck weigert om aan informatieverzoeken van de AFM te voldoen.

PV-Finance B.V., handelend onder de namen Vetonagroup Enterprises en Vetona, biedt zogenaamde ‘pakketten’ met obligaties aan, waarbij aan beleggers wordt voorgespiegeld dat zij met het opgehaalde geld gaat investeren op Madagaskar en in Gambia.

Op 4 maart 2019 heeft de AFM al gewaarschuwd voor het bedrijf. De AFM vermoedt dat PV-Finance beleggers onjuiste informatie verstrekt en essentiële informatie weglaat over de besteding van het door PV-Finance opgehaalde geld. Gelet op de rekeningafschriften van PV-Finance, die in het bezit zijn van de AFM, vermoedt de AFM dat slechts een beperkt deel van het opgehaalde geld is besteed aan investeringen op Madagaskar en in Gambia. De AFM is van oordeel dat opgevraagde informatie noodzakelijk is om onderzoek uit te voeren en adequaat toezicht te houden op de financiële markten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.