Ads Top

Meer dan de helft van de Europeanen overweegt om in de toekomst overte stappen naar een online bank

Meer dan de helft van de Europeanen overweegt om in de toekomst hun huidige traditionele bank te verruilen voor een online bank zonder bankkantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Mastercard in elf Europese landen, waaronder Nederland.

Hoewel traditionele banken steeds meer digitale producten en diensten aanbieden, is slechts 39 procent van de Europeanen van plan om bij hun huidige bank te blijven. Nederlanders zijn het meest trouw aan hun bank, liefst 58 procent blijft. Millennials tussen de 18 en 29 jaar zijn het minst trouw aan hun bank, bijna tweederde overweegt om van bank te veranderen.

In september wordt het PSD2 Open Banking Initiatief van kracht in Europa. Apps en andere diensten krijgen na persoonlijke goedkeuring dan toegang tot informatie van consumentenrekeningen. Het grootste deel van de Europeanen weet amper wat het inhoudt. Wel staan de meeste ondervraagden open voor de nieuwe digitale diensten.

Al 13 procent gebruikt apps die financiën van verschillende bankrekeningen in een overzicht bijhoudt. En 43 procent wil graag een app gebruiken die op een centrale plek inzicht geeft in het saldo van al hun lopende- en spaarrekeningen. Meer dan een vijfde van de respondenten staat open voor een dienst die helpt om financiën te managen, het uitgavepatronen te analyseren en een voorspelling te maken over toekomstige uitgaven.

Banken worden nog wel gezien als de meest betrouwbare bron voor informatie over het managen van financiën. Slechts een eenderde van de Nederlanders vraagt vrienden of familie om advies. De rest haalt hun informatie uit de media, bij financieel adviseurs of via apps en social media.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.