Ads Top

Rekeningen van andere banken beheren bij ABN AMRO

Klanten van ABN AMRO, die ook een rekening bij een andere bank hebben, kunnen vanaf nu aangeven dat ze hun rekeninginformatie willen inzien in de Mobiel Bankieren-app en in Internetbankieren van ABN AMRO. Doordat klanten hun rekeninginformatie van verschillende banken kunnen integreren, krijgen zij een beter beeld van hun financiën. Voorwaarde is wel dat de bank van de betreffende gebruiker technisch klaar is voor PSD2, net als ABN AMRO. Uiteraard bepalen klanten altijd zelf of zij hun gegevens willen delen.

Een van de banken die recentelijk hebben aangegeven klaar te zijn om op verzoek van klanten  betaalinfo te delen is Rabobank. Vanaf vandaag kunnen de eerste groepen particuliere ABN AMRO klanten die ook een betaalrekening bij Rabobank hebben, die gegevens inladen in Mobiel Bankieren en Internet Bankieren van ABN AMRO. Ze moeten daarvoor Rabobank opdracht geven hun rekeninginformatie te delen, zoals saldo en transacties. Zo kan het voor klanten in één oogopslag duidelijk worden hoe ze er financieel voor staan. De verwachting is dat andere banken snel zullen volgen.

Naast Mobiel en Internet Bankieren heeft ABN AMRO ook de Grip app. Deze app zet inkomsten en uitgaven automatisch in handige categorieën, bijvoorbeeld boodschappen. Per categorie kan een budget worden ingesteld. Als een budget bijna is bereikt, krijgt de gebruiker een pushbericht. De app is nu alleen nog beschikbaar voor ABN AMRO en Bunq Premium klanten. Maar binnenkort zullen ook klanten van Rabobank de app kunnen gebruiken. Handig, want veel Nederlanders bankieren bij verschillende banken. Door alle inkomsten en uitgaven in één app te hebben, wordt een digitaal én geautomatiseerd huishoudboekje mogelijk.

ABN AMRO-rekeninghouders kunnen vanaf afgelopen week aangeven dat zij hun betaaldata willen delen met andere banken of financiële dienstverleners. ABN AMRO is technisch klaar om aan dergelijke verzoeken te voldoen. Voorwaarde is ook hier dat de financiële dienstverlener van de betreffende gebruiker klaar is voor PSD2, net als ABN AMRO. Uiteraard bepalen klanten altijd zelf of zij hun gegevens willen delen.

Deze mogelijkheden zijn een gevolg van de nieuwe financiële wetgeving genaamd PSD2. PSD2 is een nieuwe Europese wet voor betalingsverkeer. Door de nieuwe wet kunnen klanten van banken aan derde partijen toegang geven tot hun online betaalrekening. Hierdoor kunnen klanten hun betaaldata bijvoorbeeld laten uploaden in financiële apps, of betaalgegevens van verschillende banken met elkaar combineren om een goed overzicht van de financiën te krijgen. De Nederlandsche Bank en het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer zijn onlangs een grote publiekscampagne begonnen om Nederlanders te informeren over de mogelijkheden en gevolgen van de nieuwe wetgeving.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.