Ads Top

‘Waarom plaatsen banken geen zonnepanelen op de daken van al hun kantoren?’

‘Waarom plaatsen banken geen zonnepanelen op de daken van al hun kantoren?’, ‘zet als banken meer in op circulaire gebouwen’, en ‘neem armoede op als thema´. Deze adviezen zijn maar enkele van de vele bruikbare ideeën die de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ontving als reactie op wat banken kunnen doen op het terrein van duurzaamheid.

In 2015 lanceerden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het bedrijfsleven is wereldwijd gevraagd om bij te dragen aan de realisatie daarvan. De bankensector heeft die uitdaging gezamenlijk opgepakt. Dat leidde tot een discussienotitie die in januari 2017 werd gepubliceerd. Hierin staan ideeën over wat Nederlandse banken kunnen doen om de duurzaamheidsdoelen in ons land te helpen realiseren.

In de notitie is gekozen voor de focus op Nederland waarin vijf thema’s zijn uitgewerkt. In het voorjaar werd om de mening van belanghebbenden gevraagd op de notitie. Er kwamen in totaal 26 reacties binnen. De individuele reacties van zowel de organisaties als particulieren zijn gebundeld en te vinden in dit document. Hierbij zijn de reacties geanonimiseerd.
 Eind dit jaar komt de NVB met haar conclusies en zal dan aangeven welke adviezen -en manier waarop deze- om zullen worden gezet in daden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.