Ads Top

De bitcoin, digitaal wonderbetaalmiddel of zeepbel?

De sterke koersstijging van de digitale munteenheid bitcoin heeft het onderwerp ‘cryptocurrencies’ onder de aandacht van beleggers gebracht. Menig speculant loopt het water in de mond bij het zien van zulke winsten. De verleiding mag groot zijn, de risico’s zijn dat ook.

In een jaar tijd is de waarde van de bitcoin met maar liefst een factor acht gestegen. In augustus dit jaar is de digitale munt door de grens van 4000 dollar geschoten. En de opmars ging gestaag verder, waarbij er op internetfora enthousiast werd gediscussieerd over de waarde die de munt aan het eind van 2017 zal hebben.

In 2010 werd de waarde van de digitale munt zelfs nog in centen geteld. Een veelvuldig aangehaalde anekdote is de Amerikaan die in dat jaar 10.000 bitcoins beloofde aan diegene die hem een pizza zou leveren, om de eerste aankoop met de destijds nog obscure munt te kunnen bewerkstelligen. Het lukte. Voor zijn bitcoins, toen zo’n 40 dollar waard, kreeg hij twee pizza’s. Op 24 augustus 2017 zouden deze bitcoins zo’n 36 miljoen euro hebben opgebracht. De duurste pizza’s ooit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.