Ads Top

Aegon kondigt aandelenfractie interim-dividend 2017 aan

Aegon heeft zijn aandeelhouders voor de uitbetaling van het interim-dividend 2017 van 0,13 euro per gewoon aandeel de keuze gegeven of zij dit in contanten of in aandelen willen ontvangen. Het dividend in aandelen en het dividend in contanten zijn in waarde vrijwel gelijk aan elkaar. 43 procent van de aandeelhouders heeft gekozen voor een dividend in aandelen.

De aandeelhouders die voor een interim-dividend in aandelen hebben gekozen, ontvangen één gewoon aandeel Aegon per 36 gewone aandelen. De aandelenfractie is gebaseerd op de gemiddelde koers van het aandeel Aegon op Euronext Amsterdam, uitgaande van de hoogste en de laagste notering op elk van de vijf handelsdagen van 4 september tot en met 8 september 2017. De gemiddelde koers op deze basis bedraagt 4,7033 euro.

Het dividend wordt betaalbaar gesteld vanaf 15 september 2017. Aegon is voornemens het verwateringseffect van het slotdividend 2016 en interim-dividend 2017 in aandelen op de winst per aandeel in het vierde kwartaal van dit jaar tegen te gaan, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.