Ads Top

50 grote bedrijven die MKB sneller betalen

Vopak, MN, Nedflex, Zicht adviseurs en MKB-Nederland hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Daarmee bereikt het initiatief een mijlpaal van vijftig grote organisaties die kortere betalingstermijnen hanteren voor hun leveranciers uit het MKB. Betaalme.nu streeft ernaar dat het de norm wordt om uiterlijk binnen dertig dagen te betalen. Met het initiatief is inmiddels voor alleen al zo’n 200.000 ondernemers uit het kleinbedrijf voor circa € 2 miljard aan facturen gemoeid.

“Ondanks dat de economie goed draait, zijn late betalingen nog steeds een veelgehoorde klacht bij kleine bedrijven”, zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. “We zetten ons al vele jaren in om laat betalende gemeenten en grote bedrijven te wijzen op de problemen die zij bij hun kleinere toeleveranciers veroorzaken. We hebben Betaalme.nu daarom ook van meet af aan toegejuicht. We sluiten ons nu zelf aan om te onderstrepen dat het eigenlijk niet meer dan normaal is dat je als opdrachtgever op tijd je rekeningen betaalt. Grote bedrijven die dat nog steeds niet doen, en soms zelfs misbruik maken van hun positie ten opzichte van hun veel kleinere leveranciers, hebben echt wat uit te leggen.”

Voordat een factuur betaald wordt, moet hij eerst door de klant worden goedgekeurd. De meeste grote bedrijven die deelnemen aan Betaalme.nu richten zich daarom op vlotte goedkeuring van facturen, om snelle betaling van hun leveranciers mogelijk te maken. Elektronische aanlevering van factureren door leveranciers speelt hierbij een prominente rol, doordat facturen dan sneller kunnen worden verwerkt en de kans op vertraging door fouten wordt geminimaliseerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.