Ads Top

Lening van 1 miljoen euro voor Groninger kredietunie

De Coöperatieve Kredietunie Groningen U.A. krijgt een lening van 1 miljoen euro van de provincie Groningen. De kredietunie is eerder dit jaar opgericht om een bijdrage te leveren aan de lokale economie. Dat gebeurt via de verstrekking van kleine leningen en de begeleiding van ondernemers. Provinciale Staten bespreken het voorstel begin 2015.

De Coöperatieve Kredietunie Groningen U.A. richt zich op het midden - en kleinbedrijf in en rond de stad Groningen en wil kredieten verschaffen tot maximaal 250.000 euro. De gemiddelde te verstrekken lening zal naar verwachting minder dan 100.000 euro zijn. De kredietunie is een samenwerkingsverband van ondernemers en heeft een eigen ledenraad, coachingscommissie en kredietbeoordelingscommissie.

De provincie staat positief tegenover kredietunies. Door de huidige economische situatie wordt de kredietverstrekking door banken aan midden- en kleinbedrijven steeds moeizamer. Kredietunies kunnen dit probleem (gedeeltelijk) oplossen door leningen te verstrekken en ondernemers te coachen. Kredietunies doen voor hun kapitaal een beroep op privaat en publiek geld.

De lening van de provincie van 1 miljoen euro is ervoor bedoeld om het startkapitaal te versterken. De looptijd is tien jaar. De provincie had in augustus 2014 al een subsidie van 30.000 euro beschikbaar gesteld voor de opstart van de kredietunie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.