Ads Top

Onafhankelijk online geldplan voor Rotterdammers

Mensen die vinden dat ze teveel geld uitgeven, willen besparen of een ‘appeltje voor de dorst’ willen opbouwen kunnen een geldplan opstellen. Als eerst gemeente in Nederland biedt de gemeente Rotterdam zijn inwoners nu de mogelijkheid om dit online te doen. Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid & Economie): ‘Het Geldplan is een laagdrempelig middel, handig te gebruiken voor alle Rotterdammers om goed inzicht te krijgen in hun huishoudboekje.’ Het Geldplan is anoniem en in tegenstelling tot veel andere vergelijkingssites onafhankelijk.

Met het geldplan kunnen Rotterdammers op twaalf verschillende leefgebieden besparingstips ontvangen en testen en vergelijkingen doen. Zo kunnen energieaanbieders en (zorg)verzekeraars met elkaar worden vergeleken. Krijgen Rotterdammers tips hoe te besparen op onder andere huis, tuin of hobby’s maar ook op huishoudelijke uitgaven, kleding en vervoer.

In principe kunnen alle Rotterdammers het geldplan gebruiken. Mensen met een modaal inkomen kunnen de meeste winst behalen met het invullen van het geldplan. Niet alleen mensen met een laag inkomen kunnen door bepaalde gebeurtenissen in de financiële problemen raken. Ook mensen met een modaal inkomen kunnen hierdoor worden getroffen. Landelijk heeft 18% van de mensen die een schuldregeling aanvragen een bovenmodaal inkomen. Voor risicogroepen, zoals jongeren en lage inkomens heeft de gemeente Rotterdam al allerlei instrumenten ontwikkeld waarmee schulden aangepakt en voorkomen kunnen worden (geldlessen op scholen, serious game, laagdrempelige cursussen in de wijk). Voor Rotterdammers met een modaal inkomen waren die er nog niet. Wethouder Maarten Struijvenberg: ‘We zetten deze collegeperiode extra in op preventie, om schuldenproblematiek bij Rotterdammers te voorkomen. Dit onafhankelijk instrument draagt daaraan bij.‘

Het Geldplan is onderdeel van Startpunt Geldzaken. In het Startpunt Geldzaken, bundelen het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) hun kennis. Op basis van bijdrage van o.a. de gemeente Rotterdam is het eerste geldplan voor deze site ontwikkeld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.