Ads Top

Nederland stelt overstap zorgverzekering uit naar december

Consumenten zijn dit jaar later met het overstappen naar een andere zorgverzekering dan voorgaande jaren. Zo blijkt uit cijfers van Zorgverzekering.net dat vorig jaar rond deze tijd het aantal overstappers 30 procent hoger lag dan dit jaar. De consument heeft dus een afwachtende houding, maar uit onderzoek is gebleken dat dit jaar ruim 16 procent wil overstappen. Zorgverzekering.net verwacht daarom een massale overstap in december. 

Op Zorgverzekering.net worden dagelijks door duizenden consumenten zorgverzekeringen vergeleken. Uit het gedrag van deze bezoekers blijkt dat zij al druk bezig zijn met oriƫnteren, maar nog even wachten met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. In vergelijking met vorig jaar ligt het aantal mensen dat al is overgestapt naar een andere zorgverzekering 30 procent lager.

De afwachtende houding van de consument is te verklaren door het feit dat de premies dit jaar later bekendgemaakt werden dan de afgelopen jaren. Veel zorgverzekeraars kwamen dit jaar pas vlak voor de deadline naar buiten met hun premies voor 2015.

Mede door de extra verantwoordelijkheid die de zorgverzekeraars er volgend jaar bij krijgen, stijgt de zorgpremie fors. Hierdoor zal de consument eerder geneigd zijn om over te stappen. Uit eerder onderzoek van Zorgverzekering.net bleek dat dit jaar 16,2 procent wil overstappen. Veel consumenten kunnen geld besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

De de afgelopen jaren was december de maand waarin de meeste mensen overstapten naar een andere zorgverzekering. Vanwege het lage aantal mensen dat nu nog maar is overgestapt en de forse premiestijging, verwacht Zorgverzekering.net in december dit jaar een massale overstap.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.