Ads Top

Rabo Wallet nadert introductie

De Rabobank laat een kleine groep klanten maandag haar mobiele portemonnee, de Rabo Wallet, een laatste gebruikerstest uitvoeren. Zodra de bevindingen zijn verwerkt, is de Rabo Wallet beschikbaar voor alle klanten met een geschikt toestel.

Klanten willen snel, gemakkelijk en veilig kunnen betalen. Contactloos betalen is een nieuwe betaalmethode, die daarin voorziet. Door een telefoon of bankpas kort tegen de terminal te houden vindt een betaling plaats, rechtstreeks vanaf de bankrekening. De telefoon of pas moet hiervoor zijn voorzien van een chip voor Near Field Communication (NFC). De betaling gaat sneller doordat de klant bedragen onder 25 euro zonder pincode kan betalen.

De Rabo Wallet is een app die geschikt is voor telefoons die voorzien zijn van NFC en die daarnaast voldoen aan strenge veiligheidseisen. De betaling moet net zo veilig zijn als met de traditionele Rabo bankpassen. Enkele toestellen zijn inmiddels uitgerust met een NFC-chip en voldoen aan de veiligheidseisen. De Samsung Galaxy 4 en de Samsung Galaxy Note 3 zijn als eerste geschikt.

Tegelijkertijd vragen zowel klanten als ondernemers om snellere en bredere invoering van contactloos betalen. Daarom gaat Rabobank haar passen vanaf februari uitrusten met een chip waardoor contactloos betalen ook op die manier mogelijk is. Klanten die nu actief gebruik maken van de Chipknip of MiniTix krijgen automatisch een nieuwe pas. Andere klanten op het moment dat hun pas aan vervanging toe is.

Nu deze vorm van betalen de nieuwe standaard wordt, worden andere betaalvoorzieningen afgebouwd. Een uniforme betaalwijze voorkomt verwarring in het gebruik. Alle bedrijven en instellingen waar MiniTix wordt geaccepteerd, krijgen in de loop van 2015 de mogelijkheid om, naast de traditionele pinbetaling, ook betalingen via telefoon of contactloze pas te accepteren.

 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.