Ads Top

KNAB wint Gouden Spaarvarken 2014

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is over 2014 gewonnen door KNAB met de ‘Flexibel Sparen’ rekening. Vergelijkingssite www.SpaarInformatie.nl die de prijs voor het zesde jaar op rij uitreikt, houdt voor spaarrekeningen het hele jaar dagelijks alle spaarrentes op de Nederlandse spaarmarkt bij. Met een effectieve rente van 1,74% over heel 2014 heeft de ‘Flexibel Sparen’ rekening van KNAB het hoogste gemiddelde rendement van alle spaarrekeningen opgeleverd. 

De ‘Flexibel Sparen’ rekening was in het verleden enkel toegankelijk voor betalende klanten van KNAB maar is sinds de introductie van een gratis pakket, KNAB Basis, tot een saldo van 50.000 Euro beschikbaar voor iedereen.

De tweede plek wordt ingenomen door de ‘Internet Spaarrekening’ van Argenta met een rente van 1,71% gevolgd door de ‘Internetsparen’ rekening van Nationale-Nederlanden met een rente van 1,70% op de derde plek. Wederom bleven de grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank en ING dit jaar ver achter. Bij hen lag de gemiddelde rente van een spaarrekening zonder voorwaarden in 2014 rond de 1,1% wat ruim 0.6% lager is dan de hoogste rente.

Vanaf het begin van 2014 is de gemiddelde spaarrente van de top-10 omlaag gekropen van 1,80% naar 1,55% aan het einde van het jaar. De renteverschillen waren heel het jaar zeer klein in de top-10. In tegenstelling tot vorig jaar was de top-10 redelijk stabiel en ging deze slechts in een paar kleine stapjes omlaag waarbij de volgorde van de rekeningen nauwelijks wijzigde. Nog nooit lagen de rentes in de top-10 zo dicht bij elkaar en was deze zo stabiel. Zo stond de ‘Flexibel Sparen’ rekening van KNAB 47 weken op nummer 1.

Opvallend waren de renteverlagingen buiten de top-10. Dit jaar zijn de grootbanken met hun spaarrentes onder de 1,20% gedoken, een belangrijke grens waarbij er minder rente wordt vergoed dan dat er belasting wordt geheven in box-3. Hoe de spaarrente zich in 2015 gaat ontwikkelen is onduidelijk. Door de recente ontwikkelingen van de wereld economie en de kans op een verhoging van het rentetarief van onder andere de Europese Centrale Bank lijkt stabilisatie voor de hand te liggen.

Ook in 2014 liepen veel mensen nog spaarrente mis, in totaal zo’n 1,80 miljard Euro: gemiddeld ontvangen we zo’n 1,10% rente terwijl bijvoorbeeld de winnaar van het Gouden Spaarvarken, KNAB, op dit moment een spaarrente van 1,65% geeft. Veel mensen zouden er goed aan doen hun spaarrente te vergelijken met die van andere spaarrekeningen. Zijn er rekeningen die meer rente geven, dan is een overstap zo gemaakt. Met de gratis dienst http://www.RenteWekker.nl/ is het vergelijken van spaarrentes nog eenvoudiger gemaakt. Gebruikers worden via een persoonlijke rentelijst op de hoogte gehouden van de actuele spaarrente. Veel gebruikers zijn hierdoor van spaarrekening overgestapt waardoor ze meer rente hebben ontvangen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.