Ads Top

'ING heeft meeste storingen ter wereld'

De drie grootste banken van Nederland hadden de afgelopen twaalf maanden 132 dagen met grote storingen. Daarmee heeft Nederland het hoogste aantal bankstoringen ter wereld. Het Verenigd Koninkrijk volgt op de tweede plaats met 36 grote storingsdagen, gevolgd door Brazilië met 30 grote storingsdagen.

Omgerekend heeft Nederland gemiddeld één op de acht dagen een grote bankstoring, het Verenigd Koninkrijk één op de 30 dagen en Brazilië één op de 36 dagen. Dat blijkt uit een analyse van Allestoringen.nl. Hierbij is gekeken naar het aantal storingsdagen voor de drie banken met de meeste grote storingen per land in de periode van 1 december 2013 tot en met 30 november 2014.

ING had in de gemeten periode op 48 dagen last van een grote storing. In totaal stelde Allestoringen.nl bij ING 196 storingen vast, een stijging 221 procent ten opzichte van 2013.

Vorig jaar (2013) had Rabobank nog het meeste storingsdagen. Dit jaar eindigde de bank op de tweede plaats met 45 grote storingsdagen op een totaal van 137 storingsdagen (een stijging van 108%). ABN Amro eindigt als derde met 39 grote storingsdagen op een totaal van 135 storingsdagen (een stijging van 160%).

“De drie grootste banken van Nederland zagen het aantal storingsdagen het afgelopen jaar fors stijgens, waarbij het aantal voor ING zelfs meer dan verdrievoudigde,” zegt Tom Sanders, mede-oprichter van Allestoringen.nl. “ING heeft gemiddeld bijna eenmaal per week last van een grote storing, en om de dag zijn er kleinere problemen.”

Alle storingen detecteert storingen op basis van meldingen van eindgebruikers op sociale media zoals Twitter, via de website van Allestoringen.nl en uit andere bronnen. Deze meldingen worden automatische beoordeeld en geanalyseerd. Allestoringen.nl constateert een storing wanneer het aantal meldingen significant afwijkt van het normale aantal meldingen. Bij een ‘grote storing’ ligt het aantal meldingen ten minste 150% hoger dan bij een reguliere storing. Allestoringen is onderdeel van een internationaal netwerk van storingswebsites dat in 27 landen storingen meet bij allerlei diensten zoals banken, telecomproviders en online diensten als Facebook, Ebay en Whatsapp.

Top 4  - Nederland aantal grote storingen (totaal aantal storingen) (relatieve stijging van totaal aantal storingen tov 2013)
ING – 48 (196) (+221%)
Rabobank – 45 (137) (+108%)
ABN-Amro – 39 (135) (+160%)
SNS Bank – 3 (14) (+17%)

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.