Ads Top

Meer klanten voor Triodos

Het balanstotaal van Triodos Bank is in het eerste halfjaar van 2013 met 11 procent gegroeid tot 5,9 miljard euro. In dezelfde periode van 2012 bedroeg de groei eveneens 11 procent. Het totaal beheerd vermogen, bestaande uit Triodos Bank, de beleggingsfondsen en Private Banking, is toegenomen met 10 procent tot 8,9 miljard euro.
De kredietportefeuille met leningen aan duurzame bedrijven en projecten groeide met 5 procent. In dezelfde periode van 2012 was de groei 8 procent. De nettowinst bedraagt 13,4 miljoen, een stijging van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012.
Het aantal klanten is gestegen met ruim 40.000 tot 477.000.
Volgens directievoorzitter Peter Blom blijft de bank groeien. 'De economische situatie in Europa leidt echter tot minder vraag naar financieringen en vertraagde ook de opname van een aantal kredieten. Ook duurzame ondernemingen zijn in het huidige economische klimaat voorzichtig bij het aangaan van financiële verplichtingen. De effecten daarvan zijn merkbaar, net als die van overheidsbezuinigingen en van onduidelijkheid rond de regelgeving op het gebied van duurzame energie projecten. Consumenten blijven kiezen voor positieve verandering, duurzaamheid en bewuster omgaan met hun geld. Die ontwikkeling zien we terug in de groei van het aantal klanten met 40.000 in de eerste zes maanden van dit jaar.'
Het bedrag aan Triodos Bank toevertrouwde middelen, bestaande uit spaargelden, termijndeposito’s en tegoeden op betaalrekeningen, is de eerste zes maanden van 2013 gestegen met 12 procent (2012: 11 procent).
De toevoeging aan de voorzieningen voor probleemkredieten daalde tot 5,5 miljoen ten opzichte van 12,4 miljoen in dezelfde periode van 2012. Deze ontwikkeling heeft een positief effect op de winstgevendheid van de bank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.