Ads Top

Goudbeleggers ook niet meer welkom bij RBS

RBS is in korte tijd de tweede bank die beperkende maatregelen treft in het aanbod van fysiek gedekte edelmetaalbeleggingen. Eerder gaf ABN Amro in een brief aan hun klanten aan dat de opslag van fysiek edelmetaal middels de edelmetaalrekeningen werd overgedragen naar een andere partij. Volgens de website van RBS zal de Fysiek Goud Tracker per 2 september aanstaande worden beëindigd en dienen beleggers uiterlijk 27 augustus hun posities te sluiten.
Jaap Raijmans, directeur van edelmetaalaanbieder Goudstandaard geeft in een reactie aan, dat banken steeds minder heil zien in het aanbieden van edelmetaal of beleggingen in edelmetaal. Beleggers in edelmetaal zullen daarom hun heil zoeken bij gespecialiseerde ondernemingen. Goudstandaard biedt een overstap aan.
Jaap Raijmans: "Beleggers welke in goud beleggen kunnen dus naast additionele kosten ook met koersrisico's worden geconfronteerd. Door de positie bij de bank af te wikkelen en deze gelijktijdig om te zetten naar een positie in fysiek goud bij Goudstandaard wordt het koersrisico uitgesloten"
Goudstandaard, als AFM vergunninghouder, slaat het goud veilig en verzekerd op bij een gespecialiseerde partner. Daarnaast wordt de belegger, middels de stichting derdengelden, additionele zekerheid geboden.
"Steeds meer belegger zien, om begrijpelijke redenen, af van derivaten en wensen in echt fysiek goud te beleggen. De grootbanken trekken zich juist terug op dit terrein en bieden liever derivaten aan. Bij ons staat het belang van de klant voorop en door onze specialisatie en schaalgrootte kunnen wij aantrekkelijke tarieven hanteren. Zo blijft fysiek goud bereikbaar voor de belegger", aldus Jaap Raijmans.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.