Ads Top

Introductie Mobiel betalen in Leiden

ABN AMRO, ING en Rabobank introduceren op 2 september een nieuwe vorm van betalen. Ongeveer 1.000 consumenten gaan de komende drie maanden bij circa 150 winkeliers en horecagelegenheden in het centrum van Leiden betalen met hun smartphone. Het af te rekenen bedrag wordt rechtstreeks van hun bankrekening afgeschreven, net zoals bij een normale pinbetaling. Betalen wordt daarmee gemakkelijker en sneller voor consument én ondernemer.
Voor deze innovatie in betalen werken de drie banken samen met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden. Na afloop van de introductieperiode bepaalt elke bank afzonderlijk of en op welke wijze zij deze vorm van betalen aan klanten gaat aanbieden.
Bij mobiel betalen houdt de klant zijn smartphone enkele centimeters van de betaalautomaat van de winkelier. Door Near Field Communication (NFC) in de smartphone en de betaalautomaat kan de betaling worden afgehandeld. Voor bedragen tot en met 25 euro hoeft de klant geen pincode in te toetsen (tenzij hij dat zelf anders heeft ingesteld). Voor bedragen boven 25 euro is altijd een pincode nodig en voert de klant die in op zijn telefoon.
Mobiel betalen gaat sneller dan betalen met contant geld of de traditionele betaalpas. Dat levert tijdswinst op bij de kassa, waar zowel ondernemer als consument voordeel van heeft.
Voor de ondernemer betekent minder contant geld bovendien meer veiligheid en een efficiëntere bedrijfsvoering.
Betalen met de smartphone is net zo veilig als betalen met de betaalpas. MasterCard biedt betalingen via NFC buiten Nederland al geruime tijd probleemloos aan. Bij verlies of diefstal is de klant door de pincode beschermd tegen betalingen boven de 25 euro. Betalingen onder de 25 euro zijn slechts mogelijk tot de bedragen bij elkaar opgeteld de 50 euro passeren. Dan moet de klant ter controle opnieuw de pincode invoeren.
Aan de introductie van mobiel betalen in Leiden nemen circa 1.000 consumenten en 150 ondernemers als klant van de drie participerende banken deel. De consumenten hebben voor deze introductie een Samsung Galaxy Express ontvangen die is uitgerust met NFC en de betaal-app van hun bank.
Mobiel betalen is mogelijk bij 150 ondernemers in Leiden. Er is sprake van een zeer gevarieerd aanbod van kleinere winkels tot grote winkelketens , waaronder warenhuizen, supermarkten, detailhandel en horeca. Ook de NS en winkels binnen het NS-station werken aan de introductie mee (zie lijst deelnemende winkeliers in de bijlage).
Deelnemende ondernemers hebben voor de introductie in Leiden betaalautomaten vervangen door automaten die geschikt zijn voor betalen met de bestaande betaalpassen, voor mobiel betalen en betalen met de contactloze betaalpassen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.