Ads Top

Contactloos betalen maakt internationale opmars

MasterCard Worldwide maakt bekend dat er nu wereldwijd 56 landen zijn waar consumenten contactloos kunnen betalen. Het bedrijf maakt contactloos betalen mogelijk met creditcards, betaalpassen en, in toenemende mate, met smartphones. Via Near Field Communication (NFC) kunnen consumenten in Nederland snel, gemakkelijk en veilig betalen door enkel hun betaalpas of smartphone tegen een betaalterminal aan te houden – zonder een pincode in te hoeven toetsen bij bedragen van €25 of lager. Deze innovatie is vooral geschikt voor locaties waar snelheid aan de kassa belangrijk is.
Sinds de eerste contactloze transactie in 2005, heeft contactloos betalen over de hele wereld een aanzienlijke groei doorgemaakt. De consumenten die een contactloze smartphone, creditcard of betaalpas hebben, kunnen daarmee bij meer dan 1,2 miljoen winkellocaties wereldwijd afrekenen. Dat is een groei van 139 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.
In Europa is contactloos betalen ingevoerd in 29 landen. In landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Turkije, Polen, Italië, Duitsland, Zwitserland, Rusland en nu Tsjechië en Hongarije zijn inmiddels meer dan een miljoen contactloze credit cards en betaalpassen uitgegeven. Onder de acceptanten bevinden zich onder andere grote supermarktketens (Carrefour), pompstations (BP), openbaarvervoerbedrijven (Transport for London) en fast food restaurants (McDonald’s).
In Nederland gingen vandaag de drie grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank van start met mobiel betalen in samenwerking met KPN, MasterCard Worldwide en de gemeente Leiden. Bij het project in Leiden is het de Maestro contactloze betaaltechnologie die toegepast wordt op zowel de smartphones als de Maestro betaalpassen van de deelnemende consumenten. Later dit jaar zullen verschillende Nederlandse banken gefaseerd contactloze betaalpassen uitgeven aan hun kaarthouders. AKO op Schiphol was in mei van dit jaar ook de eerste Nederlandse winkel die startte met het accepteren van contactloze betalingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.