Ads Top

ABN AMRO krijgt groen licht voor voorbereidingen beursgang

ABN AMRO staat positief tegenover het voornemen van de Minister van Financiën om ABN AMRO op termijn naar de beurs te brengen. Een beursgang heeft ook de voorkeur van de bank. Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO: “Het voornemen van de Minister is een eerste stap op weg naar de private markt. Indien het parlement hiermee instemt zou de eerste mogelijkheid voor een beursgang in de eerste helft van 2015 kunnen zijn. We blijven uitvoering geven aan de ingezette lange termijnstrategie, waarbij de klant voor ons het uitgangspunt is.”
ABN AMRO is klaar om met de voorbereidingen, die bij een beursgang horen, te beginnen. De integratie is succesvol afgerond en de bank heeft de afgelopen drie jaar haar positie op vrijwel alle marktsegmenten waarin zij actief is, verstevigd. Ook is de financiële positie verbeterd. De bank heeft op dit moment wel last van de recessie in Nederland. De gedefinieerde lange termijnstrategie wordt nu verder uitgerold, wat ook tot betere financiële resultaten moet leiden.
Het voornemen van de Minister heeft voor de klanten van de bank geen gevolgen. De strategie van de bank stelt het klantbelang centraal. Daarbij hanteert ABN AMRO een gematigd risicoprofiel door alleen risico’s te nemen die ze kan overzien. ABN AMRO focust op Nederland. In het buitenland wil de bank groeien in specifieke activiteiten in een select aantal markten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.