Ads Top

'Belegger wil mega rendement in crisistijd'

Uit een recent onafhankelijk onderzoek van OnlineBeleggen.info, onder meer dan 200 Nederlandse en Belgische ervaren en potentiële beleggers, blijkt dat de meeste beleggers een rendement willen van minimaal 10% per belegging. En dat terwijl het volop crisistijd is en de spaarrentes niet boven de 2% uitkomen.
Beleggers zijn vooral ontevreden over de hoogte van de transactiekosten bij de Nederlandse brokers. De belegger anno 2013 wil zelf de touwtjes in handen hebben. Toch wil men ook voldoende begeleiding van de brokers. Brokers schieten hierin tekort. Beleggers handelen vooral bij bekende Nederlandse banken/brokers als Binck Bank, Alex, ABN AMRO en ING. Buitenlandse brokers zijn minder in trek. Het marktaandeel van buitenlandse brokers kan echter toenemen, aangezien de transactiekosten bij deze brokers aanzienlijk lager zijn.
Vaak wordt gedacht dat beleggen alleen is weggelegd voor mensen met een grote portemonnee. Deze gedachte blijkt niet waar. Bijna de helft van de beleggers belegt met kleine bedragen (minder dan Euro1000). Deze mensen beleggen vooral bij de buitenlandse beleggingsaanbieders. De meeste kleine beleggers investeren tussen de Euro0 en Euro500 per belegging.
De grootste instapdrempels voor potentiële beleggers zijn het risico en het benodigde kapitaal. Maar liefst 70% van de potentiële beleggers start met beleggen, indien het vertrouwen in eigen kunnen groot genoeg is. Beleggers kunnen zelfvertrouwen ontwikkelen door te oefenen met virtueel beleggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.