Ads Top

Zoektocht naar vermogen veroordeelde drugshandelaar Johan V. zonder resultaat

De zoektocht naar het vermogen van de veroordeelde drugshandelaar Johan V. , alias de Hakkelaar, is zonder resultaat gebleven. Het Openbaar Ministerie ziet af van een strafvervolging wegens witwassen.
V. is in 1998 onherroepelijk veroordeeld voor grootschalige drugshandel. De Belastingdienst heeft een inschatting gemaakt van de hasjtransporten van V. en hem een naheffing van ruim 123 miljoen euro opgelegd. Vanaf maart 2000 is V. een jaar gegijzeld geweest, omdat hij weigerde inzage te geven in zijn inkomsten en vermogen.  Bovendien betaalde hij zijn belastingschuld niet.
In het onderzoek naar het vermogen van V. doorzochten de FIOD en de politie vorig jaar oktober verschillende woningen en bedrijven.  V. werd ook aangehouden en zat zes weken in voorlopige hechtenis.
Bij de doorzoeking in de woning van een zoon van V. werd beslag gelegd op 5000 xtc-pillen, een hoeveelheid MDMA en een tabletteermachine voor de productie van synthetische drugs. Deze zoon van V. is hier inmiddels door de rechtbank Alkmaar voor veroordeeld. In deze zaak is hoger beroep ingesteld.
In de zaak tegen een broer van V. in wiens woning eveneens een hoeveelheid softdrugs en een wapen werden aangetroffen, zal nog een vervolgingsbeslissing worden genomen.
De strafzaak tegen V. over witwassen is geseponeerd wegens onvoldoende bewijs.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.