Ads Top

Nieuwe registeropleiding start dit najaar

Dit najaar gaat de Registeropleiding Financieel Recht van start aan de Universiteit van Amsterdam. Deze nieuwe opleiding beoogt het beste van twee werelden samen te brengen: het financieel toezichtrecht (de Wft) en het privaatrechtelijke financieel recht.
Die integrale benadering is nieuw en vooralsnog uniek. Volgens NIBE-SVV, die in samenwerking met de UvA de opleiding aanbiedt, voelt slechts een enkeling zich thuis in het financieel recht. “Vaak hebben juristen, advocaten, adviseurs, rechters, compliance officers en toezichthouders een focus op een van de deelgebieden. Onbekend maakt ook hier onbemind, maar die integrale benadering is juist zo nodig”, schrijft het opleidingsinstituut dat het vakgebied Financieel Recht “complex, actueel, dynamisch en impactvol” noemt.
Vrij vertaald komt het erop neer dat aandacht voor expliciete normen, bijvoorbeeld op de kapitaal- of effectenmarkten niet meer voldoende is. Vandaag de dag zijn de normen voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en financieel dienstverleners misschien wel net zo belangrijk. Je kunt daarbij ook denken aan het interne gerichte institutionele toezichtkader, aldus NIBE-SVV. Good governance, degelijk en objectief risk management en een goed product approval process winnen immers aan belang en verdienen dan ook (meer) aandacht. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.