Ads Top

DNB lanceert boek over financieel toezicht in de 21ste eeuw

Met de crisis is de vernieuwing van het financieel toezicht in een stroomversnelling geraakt. Wereldwijd ontwikkelen toezichthouders nieuwe benaderingen en instrumenten, zo blijkt uit het boek ‘Financial Supervision in the 21st Century’, dat DNB op 13 mei 2013 lanceert.
Het boek ‘Financial Supervision in the 21st Century’ biedt een verzameling van innovatieve ideeën uit de internationale praktijk én beleidsvorming van het toezicht. Bijdragen zijn van verschillende deskundigen van DNB en internationale experts als Danièle Nouy (Banque de France) en Swee Lian Teo (Monetary Authority of Singapore). Ook toezichthouders uit Australië, Canada, het VK en Zweden geven hun visie op het nieuwe toezicht. Het boek is op initiatief van DNB samengesteld onder redactie van DNB-directeur Joanne Kellermann, en DNB-managers Jakob de Haan en Femke de Vries, met als doel een overzicht te geven van de veranderingen die het vak van financieel toezichthouder na de crisis heeft ondergaan, om zo een kompas te geven voor toekomstige ontwikkelingen.
In eerste instantie reageerden toezichthouders wereldwijd enigszins behoudend op de wereldwijde crisis. Het duurde enige jaren voordat de internationale toezichtgemeenschap doorkreeg dat louter technische verbeteringen niet volstonden. Vanaf 2010 sloegen toezichthouders wereldwijd nieuwe wegen in. Zo ook DNB, waar ‘indringend en vasthoudend  toezicht’ het nieuwe parool werd. In het openingsartikel van Joanne Kellermann en Robert Mosch (IMF) wordt dit proces beschreven en wordt de vraag: “wat is goed toezicht?” verkend.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.