Ads Top

SNS gaat online dienstverlening verbeteren

Vanaf 6 mei vraagt SNS Bank haar klanten welke verbeteringen de bank moet doorvoeren in haar online dienstverlening. Iedere twee weken publiceert de bank een lijst met mogelijke verbeteringen voor Mijn SNS en SNS Kasboek. De meest gewenste verbeteringen worden binnen zes weken opgepakt. SNS Bank is de eerste Nederlandse bank die klanten via ‘crowdsourcing' zo laat beslissen over haar dienstverlening.
Zoals veel financiële instellingen ontvangt SNS Bank dagelijks allerlei verbetersuggesties van klanten. "Vaak neemt een bank deze suggesties mee vanuit haar eigen blik: wat denkt de bank dat mensen echt het liefst zien veranderen en waarvan denkt de bank dat aanpassing mogelijk is. SNS Bank gaat klanten vragen welke van hun suggesties zij het liefst doorgevoerd zien. En daar gaan wij echt mee aan de slag.", aldus directeur Klantcontact, Commerciële Ondersteuning en Marketing van SNS Bank, Ton Timmerman.
"Het is nadrukkelijk geen experiment: SNS Bank gaat haar dienstverlening gewoon op deze manier verbeteren. We leggen de ontwikkeling in handen van onze klanten: klanten bepalen de volgorde waarop wij hun suggesties gaan doorvoeren.", aldus directeur Klantcontact Timmerman. SNS Bank gaat vervolgens aan de slag om te kijken hoe en wanneer deze verbetering het beste kan worden uitgevoerd. Zodra dit bekend is, wordt dit via de SNS Community gemeld. SNS Bank staat daarna open voor eventuele suggesties voor alternatieve oplossingen vanuit de klant. Het is de bedoeling dat binnen zes weken na het bekendmaken van de verbetering met de meeste stemmen op de SNS Community een voorbeeld van de uitwerking wordt getoond.
De eerste lijst met mogelijke verbeteringen is maandag 6 mei gepubliceerd op de SNS Community, het online klantenplatform van SNS Bank. In de lijst staan onder meer verbeteringen op het gebied van inzicht in spaardoelen, beter online inzicht in hypotheekproducten, indelen van transacties en het melden van schades. Via e-mail, MijnSNS en de SNS Community worden klanten opgeroepen deel te nemen aan deze crowd sourcing. Klanten kunnen twee weken stemmen op deze verbetersuggesties. Begin juni verwacht SNS Bank de eerste verbeteringen te hebben doorgevoerd.
MijnSNS is het internetbankieren van SNS Bank. Klanten kunnen daar, naast het regelen van hun dagelijkse bankzaken, zelf hun instellingen en voorkeuren voor internetbankieren bepalen. Klanten die gebruikmaken van SNS Betalen hebben bovendien de beschikking over SNS Kasboek. Hiermee kunnen klanten hun inkomsten en uitgaven volgen, overzien en categoriseren. SNS Kasboek wordt later dit jaar een standaard onderdeel van MijnSNS en wordt dan voor alle klanten met een betaal- en/ of spaarrekening bij SNS Bank opengesteld.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.