Ads Top

Verduistering bij verzekeringsmaatschappij

Honderdduizenden klanten sloten voor 2009 een verkeersverzekering af bij schadeverzekeraar Orion Direct. Deze goedkope auto-, fiets-, motor en brommerverzekeraar is tijdenlang als goedkoopste uit de bus gekomen bij vergelijkingssites. Inmiddels is Orion Direct overgenomen door Allsecur, onderdeel van Allianz.
TROS Radar is benaderd door enkele oud-medewerkers van Orion Direct en de Europese Rechtsbijstand Stichting en zij verklaren dat klanten en andere verzekeraars voor miljoenen euro’s zijn benadeeld. In 1998, toen nog onder de naam Cosmos Direct, wordt Orion Direct opgericht door Karel van der Kemp.
Op het moment dat een klant van Orion Direct een schade meldt, wordt deze klant bijgestaan door de Europese Rechtsbijstand Stichting (ERS). Voorzitter van deze stichting is dezelfde Karel van der Kemp. De ERS vorderde de schade bij de aansprakelijke tegenpartij. Die betaalde de schade inclusief juridische kosten. Juridische kosten bestaan uit: buitengerechtelijke kosten en expertisekosten. Ook betaalde de tegenpartij de wettelijke rente, die is bedoeld voor de benadeelde.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.