Ads Top

Winststijging voor Aegon

De winst van verzekeraar Aegon heeft is in het vierde kwartaal van 2012 verder toegenomen naar 422 miljoen euro, tegen 81 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden. Over het hele jaar genomen haalde de verzekeraar een winst van  1,5 miljard euro. Het onderliggend resultaat voor belastingen kwam in het vierde kwartaal uit op 447 miljoen euro en in 2012 op bijna 1,8 miljard euro.
Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur, stelt in een verklaring: 'De maatregelen die we hebben genomen om ons bedrijf te verbeteren, hebben in het vierde kwartaal tot goede resultaten geleid. In de meeste van onze markten zien we een stijgende vraag van klanten naar onze producten en diensten. Vooral de pensioenverkopen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn sterk gestegen. En ondanks de lage rentestand zijn we ook in het vierde kwartaal in staat gebleken om producten te verkopen die zowel voor onze klanten als voor Aegon waarde toevoegen.'
In de Verenigde Staten hebben is het distributienetwerk verder uitgebreid en in Spanje is men een belangrijke samenwerking aangegaan met één van de grootste banken. Daarnaast is de positie in Centraal- en Oost-Europa verder versterkt door overnames in Roemenië en Oekraïne.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.