Ads Top

Aegon trekt alle preferente aandelen in

Aegon en Vereniging Aegon hebben overeenstemming bereikt over het intrekken van alle preferente aandelen Aegon, nu nog allemaal in bezit van Vereniging Aegon. Hierdoor krijgt Aegon een eenvoudiger kapitaalstructuur en behoudt het bedrijf ook onder de nieuwe Europese solvabiliteits-eisen een kapitaalbasis van hoge kwaliteit. De Vereniging wordt door de overeenkomst in staat gesteld haar schuld aanzienlijk te reduceren.
Alle preferente aandelen zullen worden omgeruild voor contanten en gewone aandelen. De waarde van de preferente aandelen - met een boekwaarde van 2,1 miljard euro - is bepaald op 1,1 miljard. De Vereniging ontvangt van Aegon 83 miljoen aan dividend op de preferente aandelen en 400 miljoen in contanten, plus het equivalent van 655 miljoen in gewone aandelen.
De toename van het aantal gewone aandelen hangt af van de naar volume gewogen gemiddelde prijs van gewone aandelen Aegon op Euronext Amsterdam in de periode van 15 februari tot en met 28 februari 2013. Het aantal uitstaande gewone aandelen neemt naar verwachting door de transactie toe met ongeveer 7 procent. De verwatering van de winst per aandeel blijft echter beperkt tot ongeveer 3% omdat er na de transactie geen preferent dividend meer wordt betaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.