Ads Top

Betere financiële prestaties door reputatiemanagement

Het bewust managen van de reputatie van een onderneming draagt bij tot het realiseren van betere financiële prestaties. Ook worden er zo meer financieel belanghebbenden aangetrokken. Dit stelt Yijing Wang in haar proefschrift Corporate Reputation Management: Reaching Out to Financial Stakeholders. Haar promotieonderzoek biedt managers richtlijnen voor het beheer van een goede bedrijfsreputatie om zo een groter concurrentievermogen te krijgen. Wang promoveert vrijdag 8 februari 2013 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Met haar proefschrift wil Wang inzicht bieden in de vraag of, waarom en wanneer verschillende dimensies van de ondernemingsreputatie de voorkeur en besluitvorming van de financieel belanghebbenden kunnen beïnvloeden. Zij concludeert dat het eenvoudigweg vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf zonder het verbeteren van de bedrijfsreputatie de marktprestaties van het bedrijf schade toebrengt. Om een positieve perceptie op te bouwen bij financieel belanghebbenden dienen managers zich meer te richten op het verbeteren van de prestaties van het bedrijf. Zij moeten vooral letten op zaken die direct de ondernemingsreputatie beïnvloeden, zoals het filantropische beleid. Ook kunnen managers zich richten op het beïnvloeden van de percepties van publieke belanghebbenden.
De bevindingen van Wang suggereren ook dat de kracht en het innovatieniveau van het product een belangrijke rol spelen in de band tussen bedrijven en hun belanghebbenden. Dit biedt een dubbel voordeel voor het kapitaalstructuurbeheer van bedrijven met betrekking tot het concurrentievermogen tegen lage kosten, en een grotere financieringsflexibiliteit.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.