Ads Top

FIOD doorzoekt accountantskantoor

De FIOD heeft in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude een accountantskantoor en een woning in Noord-Brabant doorzocht. Er zijn digitale gegevensdragers, administratie en sieraden in beslag genomen.
Het accountantskantoor en de accountant worden ervan verdacht tussen 2009 en 2012 onjuiste aangiften omzetbelasting te hebben gedaan. Daarnaast deden zij vermoedelijk voor een aantal cliënten onjuiste belastingaangiften. Het teruggevraagde geld werd op rekening van de accountant gestort. De fraude wordt geschat op meer dan 200.000 euro.
De accountant is in 2010 door het Nivra – het Nederlands Instituut van Registeraccountants- uitgeschreven. Hij had toen met zijn accountantskantoor moeten stoppen, maar het vermoeden is dat hij gewoon door is gegaan als accountant.
De Nederlandse samenleving moet kunnen vertrouwen op de integriteit van mensen die zich uitgeven als accountant. Daarmee frauderen ondermijnt het vertrouwen in het stelsel. Dat vindt de overheid ernstig, daarom wordt dit aangepakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.