Ads Top

Aegon beëindigt samenwerking met Unnim

Aegon beëindigt de samenwerking met Unnim Banc in Spanje op het gebied van levensverzekeringen, ziektekosten en pensioenen en verkoopt zijn 50 procent belang in de joint venture voor 353 miljoen euro aan Unnim. De verwachte boekwinst op deze transactie bedraagt ongeveer 105 miljoen euro vóór belastingen. Daarmee wordt op deze investering een gemiddeld rendement behaald van 12% op jaarbasis.
De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 worden afgerond. Aegon's aandeel in de winst vóór belastingen van de joint venture bedroeg vorig jaar 20 miljoen euro.
Aegon heeft eerder al aangegeven dat de consolidatie in de Spaanse bankensector kan leiden tot beëindiging van één of meer van zijn joint ventures. Spanje blijft van groot belang voor Aegon, zoals ook wordt geïllustreerd door de exclusieve strategische samenwerking die onlangs is aangegaan met Banco Santander voor de distributie van levens- en schadeverzekeringen. Aegon gaat gebruik maken van Santanders uitgebreide netwerk van ruim 4.600 bankfilialen en krijgt daarmee toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten.
Aegon is al meer dan dertig jaar actief op de Spaanse markt en heeft een sterke reputatie opgebouwd als aanbieder van levensverzekeringen via joint ventures met regionale spaarbanken, zogenoemde cajas.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.