Ads Top

Ontgoocheling en onzekerheid groot bij aankondiging nieuwe ontslaggolf ING

De kruitdampen rond het SNS-drama zijn nog maar nauwelijks opgetrokken of de financiële sector wordt wederom geconfronteerd met een fikse domper. ING voelt zich gedwongen opnieuw diep in het eigen vlees te snijden met het afstoten van 1400 arbeidsplaatsen (FTE) in de periode tot eind 2015.
Daar staat tegenover dat ING meldt 250 nieuwe banen te willen creëren. Per saldo is er echter sprake van een verlies van maar liefst 1150 FTE. Het nieuws hakt erin onder het personeel. Sandra Hendriks, bestuurder van CNV Dienstenbond: 'De onzekerheid over de eigen toekomst is wederom groot en menigeen is ontgoocheld over dit besluit.' Het is immers nog maar krap anderhalf jaar geleden dat ING een verlies van 2700 banen aankondigde. En die reorganisatie loopt nog volop.
Het meest en het hardst komen de ontslagen binnen bij de lager opgeleiden bij ING. Dat maakt het zuur, vindt Hendriks: “Het is de groep die veelal in de uitvoering en het proces actief is. Deze mensen zijn straks extra kwetsbaar op de arbeidsmarkt. Zij vangen de klappen op.” Ook memoreert Hendriks dat de bonden hun verantwoordelijkheid hebben genomen als het gaat om een zekere versobering van de arbeidsvoorwaarden zoals het afschaffen van de variabele beloning. “Maar afspraken maken over de beloningen aan de top van ING lukt helaas nog niet. Dat maakt het wel extra zuur.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.