Ads Top

Toezichthouder VS keurt handel in beursgenoteerde bitcoinfondsen goed

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de eerste gereguleerde spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), oftewel beursgenoteerde cryptofondsen, goedgekeurd.

De effectenregulator keurde de 19b-4-aanvragen van ARK Invest & 21Shares, Bitwise, Invesco Galaxy, WisdomTree, Valkyrie, BlackRock, VanEck, Fidelity, Hashdex, Franklin Templeton en Grayscale goed. Deze fondsen bewegen mee met de prijs van de digitale munt en beleggers hoeven dan niet direct bitcoins te kopen en op te slaan in een digitale portemonnee.

De goedkeuring kan voor vele miljarden dollars aan cryptobeleggingen mogelijk maken. Standard Chartered-analisten denken dat de ETF’s dit jaar alleen al 50 miljard tot 100 miljard dollar zouden kunnen aantrekken. De verwachtingen waren hooggespannen. Dankzij de fondsen wordt de cryptomunt toegankelijker voor een grotere groep beleggers, wat de vraag flink kan aanjagen.

De goedkeuring kende een behoorlijk valse start. De Amerikaanse beurswaakhond SEC ontkende gisteren dat er goedkeuring was gegeven voor de komst van beursgenoteerde bitcoinfondsen. Het X-account van de toezichthouder was ‘gecompromitteerd’ en er had een nepbericht op gestaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.