Ads Top

Dierenverzekeringen in de lift

Huisdiereigenaren sluiten vaker een dierenverzekering af, zelfs 36 procent stijging in het aantal afgesloten dierenverzekeringen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van Overstappen.nl. Het belangrijkste argument van de huisdiereigenaren is dat de dierenartskosten stijgen en daardoor de rekeningen onbetaalbaar worden.

In 2020 was er een groei in het aantal afgesloten dierenverzekeringen van 21 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, als gevolg van een stijging in huisdierenbezit tijdens de corona crisis. Deze groei zette door in 2021 met 23 procent en in 2022 met 20 procent. In 2023 nam het aantal afgesloten dierenverzekeringen nog sterker toe met een groei van 36 procent. Het overgrote deel van de verzekeringen werd afgesloten voor honden.

De stijgende populariteit van dierenverzekeringen wordt door meerdere factoren gedreven. Een maatschappelijke trend waarin honden en katten als volwaardige gezinsleden worden beschouwd, speelt hierbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd dragen de toenemende medische kosten bij aan de beslissing om vaker een dierenverzekering af te sluiten. Deze ontwikkelingen stimuleren huisdiereigenaren om bescherming te zoeken tegen de sterk stijgende medische kosten.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.