Ads Top

Vervolg campagne 'Word ook Aflossingsblij' van start

Op 1 oktober gaat het vervolg van de campagne ‘Word ook aflossingsblij’ van start. Naast banken sluiten dit jaar ook verzekeraars aan bij de campagne. Precies een jaar geleden lanceerde de Nederlandse Vereniging van Banken de publiekscampagne omdat banken het belangrijk vinden dat mensen met een aflossingsvrije hypotheek goed nadenken over hun financiële situatie aan het einde van de looptijd. In het vervolg van de campagne ligt het accent, naast bewustwording, op de mogelijkheden die klanten hebben om zo nodig tijdig maatregelen te nemen. Door bijvoorbeeld de hypotheek om te zetten, door te gaan sparen of door af te lossen.

Van de aflossingsvrije hypotheken in Nederland zijn er ruim 380.000 verstrekt door verzekeraars. Ook deze groep klanten moet inzicht kunnen krijgen in de toekomstige betaalbaarheid van hun hypotheek. Dit jaar is voor verzekeraars het startjaar om de klanten met potentieel de hoogste risico’s te benaderen. Het is daarom logisch dat verzekeraars nu aanhaken bij het vervolg op de campagne ‘Word ook aflossingsblij’.

Inmiddels hebben banken een beter inzicht in de omvang van de problematiek doordat ze met 60.000 klanten die potentieel een hoog risico lopen de aflossingsvrije hypotheek hebben doorgenomen en getoetst of de lasten ook in de toekomst  betaalbaar zijn. Bij ruim de helft van de 60.000 klanten met een hoog risico bleek dat zij aan het eind van de looptijd geen problemen zullen hebben om de hypotheek te verlengen of te vernieuwen. Voor 25.000 klanten was de conclusie dat ze maatregelen moeten nemen en 6000 klanten hebben dat inmiddels gedaan. Verder komt uit de gesprekken naar voren dat 9000 klanten aangeven dat zij nu geen maatregelen willen of kunnen nemen. Lees ook dit bericht voor meer cijfers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.