Ads Top

ABN AMRO draagt Laetitia Griffith voor als lid van de Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van ABN heeft Laetitia Griffith voordragen als lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO Bank voor een termijn van vier jaar. Over haar voordracht zal worden besloten tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 december 2019 (BAvA). De benoeming van Laetitia Griffith is onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Centrale Bank.

De voordracht van Laetitia Griffith is mede op basis van het versterkt recht van aanbeveling van de Raad van Medewerkers van ABN AMRO. Laetitia Griffith neemt de plaats in van Annemieke Roobeek die na ruim negen jaar afscheid neemt als commissaris van ABN AMRO.

Laetitia Griffith studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en begon haar carrière als jurist bij het Ministerie van Justitie. Zij was Tweede Kamerlid voor de VVD, wethouder Financiën in Amsterdam en Staatsraad bij de Raad van State. Laetitia Griffith is onder meer commissaris bij Tennet en vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG.

Na goedkeuring door de Europese Centrale Bank en de benoeming van Laetitia Griffith tijdens de BAvA zal de Raad van Commissarissen bestaan uit: Tom de Swaan, Arjen Dorland, Michiel Lap, Jurgen Stegmann, Anna Storåkers, Tjalling Tiemstra en Laetitia Griffith.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.