Ads Top

Financieringstafel NH helpt ondernemers bij zoektocht naar financiers

Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal ook onoverzichtelijk. Op initiatief van de provincie Noord-Holland organiseert de regio Holland boven Amsterdam daarom een regionale Financieringstafel.

Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen in contact komen met verschillende financiers die met hun specifieke kennis, netwerk en financieringsmogelijkheden ondernemers direct verder kunnen helpen met het vraagstuk.

Jack van der Hoek, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Economie: “Uit onderzoek blijkt dat veel mkb’ers alleen bij hun huisbank om financiering vragen en na afwijzing door de bank niet verder zoeken naar andere financieringsmogelijkheden. Die groep ondernemers komt moeilijk in het vizier van bijvoorbeeld provinciale fondsen, en komt ook niet in programma’s zoals PIM of GO-NH! terecht. Door de unieke samenwerking tussen verschillende soorten financieringspartijen die met de Financieringstafel is gerealiseerd, worden verschillende netwerken verbonden. Daar kunnen Noord-Hollandse mbk-ondernemers met een kapitaalbehoefte echt hun voordeel mee doen.”

De eerste Financieringstafel van Noord-Holland vond woensdag 25 september plaats in Alkmaar. Tijdens deze bijeenkomst pitchte het bedrijf CCM Products uit Enkhuizen. Martijn Verwoerd, mede-initiatiefnemer van CCM Products: “Het is een unieke setting om met vertegenwoordigers van de Rabobank, ING, ABN AMRO, RVO, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, provincie Noord-Holland en PIM rond te tafel te zitten onze businesscase te bespreken. Ik heb nu duidelijker voor ogen wat mijn mogelijkheden zijn.”

De komende tijd worden regelmatig bijeenkomsten van de Financieringstafel Regio Holland boven Amsterdam georganiseerd. Ondernemers uit de regio kunnen dan hun businesscase en financieringsvraagstuk presenteren. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 6 november. Ondernemers die willen pitchen kunnen contact opnemen met Bjorn Borgers, projectmanager bij het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: bborgers@nhn.nl.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.