Ads Top

'Nederlandse ondernemer niet klaar voor de toekomst van betalen'

59 procent van de ondernemers voelt zich niet klaar voor de toekomst van betalen en kan niet inspelen op de snelle veranderingen in het betaallandschap. Dit blijkt uit een peiling van CCV onder 154 Nederlandse MKB-bedrijven.

Ondernemers zien een groei in het gebruik van de mobiele telefoon als betaalmiddel. Apple Pay wordt na de recente lancering in Nederland al door 17,5 procent genoemd als favoriet. Het traditionele pinnen is veruit het populairste en wordt door alle ondernemers genoemd als favoriete manier van betalen van de klant.

Contactloos betalen is inmiddels koploper (87,7%) en populairder dan contant betalen (82,5%). Betalingen met creditcard (31,8%) en cadeaukaart (22,1%) komen aanzienlijk minder vaak voor. Retourpinnen (7,7%) en betalen via QR-code (1,2%) worden door de Nederlandse consument het minst gebruikt.

Verrassend is dat slechts 41% van de ondernemers aangeeft zich klaar te voelen voor de toekomst van betalen en onvoldoende kan inspelen op de snelle veranderingen in het betaallandschap.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.