Ads Top

De Volksbank maakt kinderen financieel weerbaar met Eurowijs

Kinderen die niet goed met geld leren omgaan, hebben later twee keer zo vaak betalingsachterstanden. Daarom is het belangrijk om kinderen al jong financiële vaardigheden bij te brengen, zeker nu geld door digitalisering steeds minder tastbaar is. Toch is dit geen verplichte lesstof in het  basisonderwijs. Daarom biedt de Volksbank (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) Eurowijs aan op scholen: gratis lesmateriaal en gastdocenten die met kinderen aan de slag gaan met dit belangrijke onderwerp.

Steeds meer jongeren hebben schulden. Volgens het Nibud gaat  het hierbij vaak om jongeren die als kind niet goed met geld hebben leren omgaan. Kinderen die dat wel hebben geleerd sparen vaker, hebben later minder vaak betalingsproblemen en komen makkelijker rond. Volwassenen die als kind niet (van hun ouders) hebben geleerd om goed met hun geld om te gaan, hebben twee keer zo vaak betalingsachterstanden (Van der Schors & Stierman, 2016).

Eurowijs is een initiatief van de Volksbank (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS). Het is een doorlopende leerlijn financiële educatie voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs en de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs. Met het lesmateriaal van Eurowijs kunnen de leerlingen op een leuke en aansprekende manier leren omgaan met geld. Het lesmateriaal is gratis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.