Ads Top

Betaalrekeningen van ING, Rabobank, SNS en andere banken beheren bij ABN AMRO

Klanten van ABN AMRO, die ook een rekening bij ING, ASN of Regiobank hebben, kunnen vanaf nu aangeven dat ze hun rekeninginformatie willen inzien in de Mobiel Bankieren-app en in Internetbankieren van ABN AMRO. Klanten die ook een rekening hadden bij Rabobank, SNS en Bunq konden dit al eerder. Doordat klanten hun rekeninginformatie van verschillende banken kunnen integreren, krijgen zij een beter beeld van hun financiën. Uiteraard bepalen klanten altijd zelf of zij hun gegevens willen delen.

Vanaf vandaag kunnen particuliere ABN AMRO klanten die ook een betaalrekening bij ING, Rabobank, SNS, ASN en Regiobank hebben, die gegevens inladen in Mobiel Bankieren en Internet Bankieren van ABN AMRO. Ze moeten daarvoor hun bank opdracht geven hun rekeninginformatie te delen, zoals saldo en transacties. Zo kan het voor klanten in één oogopslag duidelijk worden hoe ze er financieel voor staan.

Naast Mobiel en Internet Bankieren heeft ABN AMRO ook de Grip app. Grip zet inkomsten en uitgaven automatisch in handige categorieën, bijvoorbeeld boodschappen of uitjes. Per categorie kan een budget worden ingesteld. Als een budget bijna is bereikt, krijgt de gebruiker een pushbericht. Zo wordt het voor gebruikers gemakkelijker overzicht te houden op hun persoonlijke financiën.

De app heeft op dit moment al zo’n 600.000 gebruikers en krijgt hoge waarderingen van haar gebruikers. Veel Nederlanders bankieren bij verschillende banken. Door alle inkomsten en uitgaven in één app te hebben, wordt een digitaal én geautomatiseerd huishoudboekje mogelijk. Naast klanten van ABN AMRO kunnen ook klanten van Rabobank en SNS op dit moment de Grip app gebruiken. Je hoeft dus geen klant van ABN AMRO te zijn om Grip te kunnen gebruiken. Ook gebruikers van een creditcard van ICS, de ANWB of Bijenkorf kunnen hun betaalgegevens laten verschijnen in Grip als ze daar toestemming voor geven.

De mogelijkheden zijn een gevolg van de nieuwe financiële wetgeving genaamd PSD2. PSD2 is een Europese richtlijn, die in Nederland is omgezet in wetgeving. Door de nieuwe wet kunnen klanten van banken aan derde partijen toegang geven tot hun online betaalrekening. Hierdoor kunnen klanten hun betaaldata bijvoorbeeld laten uploaden in financiële apps, of betaalgegevens van verschillende banken met elkaar combineren om een goed overzicht van de financiën te krijgen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.