Ads Top

VEB een initiële deelnemer aan het Actieplan Consumentenkeuzes

De Minister van Financiën heeft het Actieplan Consumentenkeuzes gelanceerd. De VEB is een van de initiële deelnemers aan dit actieplan en was aanwezig bij de officiële aftrap. Het Ministerie en de deelnemers hebben als doel gezamenlijk te komen tot nieuwe initiatieven die financiële consumentenkeuzes simpeler en rationeler maken.

De VEB staat voor de belangen van beleggers en heeft daarbij ook oog voor de financiële consument voor wie beleggen een belangrijk onderdeel is van een betere financiële toekomst. Zeker in een tijd van negatieve spaarrentes, toenemende belastingdruk en onzekerheid over de hoogte van het pensioen zullen financiële consumenten een bewuste keuze moeten maken voor een duurzame vermogensaanwas. Beleggen zal steeds belangrijker worden wat betekent dat ook de kennis en het inzicht in beleggen zal moeten groeien. Financiële educatie en onafhankelijke beleggersinformatie zijn daarbij essentieel.

Samen met de Radboud Universiteit Nijmegen start de VEB een verkennend onderzoek naar het gebruik van informatie over duurzame beleggingen bij het maken van de beleggingsbeslissing door financiële consumenten. Met dit onderzoek streeft de VEB ernaar financiële consumenten beter te kunnen laten bepalen wat duurzame beleggingen zijn en hoe deze beleggingen kunnen bijdragen aan een gezonde financiële toekomst. De uitdagingen voor de belegger zijn divers en complex en de VEB wil daarin een gidsfunctie vervullen. Deelnemen aan het Actieplan Consumentenkeuzes past in dat streven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.