Ads Top

Twijfels over cryptomunt Facebook nemen toe

Visa en MasterCard zouden verzoeken van Facebook om de cryptomunt Libra openlijk te ondersteunen hebben geweigerd, zo meldt The Wall Street Journal. Ook PayPal en Stripe twijfelen nog over deelname.

Er is grote kans dat de (Zwitserse) organisatie achter de Libra de introductie van de cryptomunt gaat uitstellen nu er steeds meer zorgen zijn over regulering. Frankrijk en Duitsland hebben al laten weten dat ze de munt zullen weigeren.

De libra moet een zogeheten stablecoin worden, oftewel een munt gekoppeld aan de dollar en staatsleningen uit onder meer eurolanden, om koersschommelingen te voorkomen. Zo zou de munt een betrouwbaar betaalmiddel kunnen worden. Facebook ziet vooral mogelijkheden voor derde wereld-landen.

De Federal Reserve en enkele grote Amerikaanse banken schetsten de afgelopen dagen de risico’s van een mogelijke daling van de vraag-deposit accounts en de betalingsvolumes van banken. Ze vrezen een migratie van deposito’s van bankrekeningen naar het platform, waardoor de liquiditeit vermindert.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.