Ads Top

Rood staan en krediet op creditcard blijven duur, ondanks dalende rentes

Ondanks dat de rentes voor hypotheken, sparen en geld lenen alleen maar dalen, blijven de rentes voor rood staan op je betaalrekening of een krediet op je creditcard nog steeds hoog. Bij veel banken zijn de tarieven voor roodstand en krediet op creditcard de laatste jaren helemaal niet of nauwelijks veranderd, blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Zowel ABN AMRO, ING en ASN Bank geven aan dat bij roodstanden en creditcardkredieten de risicokosten hoger zijn dan bijvoorbeeld voor een hypotheek, waar er een onderpand is voor de lening. Daarnaast zijn de administratiekosten voor het verstrekken van een lening bij kleinere bedragen in verhouding hoger.

“Toch blijft het dan vreemd dat de rentetarieven voor rood staan en creditcards zo hoog gehouden worden. De risico- en administratiekosten waren er tenslotte ook al voordat de markrentes omlaag gingen”, voegt Amanda Bulthuis van Geld.nl toe.

Heb je zelf een langdurige roodstand of een schuld op een creditcard? Dan bespaar je fors op de kosten door deze over te sluiten naar een persoonlijke lening, stelt Bulthuis. “Voor een roodstand betaal je gemiddeld 10 procent rente en voor een krediet op de creditcard meestal 14 procent. Dit terwijl je al vanaf 5,8 procent rente een persoonlijke lening van 5.000 euro afsluit. Dit scheelt je honderden euro’s op de totale schuld.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.