Ads Top

Rabo opent PSD2 winkel

Rabobank gaat in verband met de PSD2 regels voor het delen van bankgegevens in de komende weken stapsgewijs de PSD2-winkel voor financiële dienstverleners openen.

Eind maart komen de eerste API's beschikbaar voor dienstverleners met een PSD2-vergunning en stapsgewijs volgen in de weken daarna de andere Rabobank koppelingen.

'Door onze deuren te openen voor samenwerking met startups en andere bedrijven ontstaan vernieuwende diensten. Hiermee bieden wij consumenten meer overzicht, eenvoud en gemak in het regelen van hun geldzaken. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de consument optimaal hiervan kan profiteren,' zegt Michiel Kwaaitaal, bij Rabobank verantwoordelijk voor betalingsverkeer.

In de eigen Rabo app biedt Rabobank kan de consument alle financiële informatie in een oogopslag vinden. Zodra andere banken hun koppelingen gereed hebben, kunnen bijvoorbeeld die bankrekeningen ook in de Rabo app worden getoond. En kunnen klanten het saldo van die rekening inzien, transactieoverzichten bekijken en ook betalen. Nu is dat al mogelijk voor rekeninghouders van bunq.

In de testomgeving Developer Sandbox zijn nu al voorbeelden te zien van diensten die later mogelijk gelanceerd worden voor de consument of voor zakelijke klanten, zoals een online financiële coach via een app, extra actueel financieel inzicht voor ondernemers met rekeningen bij verschillende banken en een kredietservice voor bedrijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.