Ads Top

ABN AMRO MeesPierson handhaaft neutrale positie in aandelen

ABN AMRO MeesPierson handhaaft de neutrale positie in aandelen. Deze houding is volgens de private bank gerechtvaardigd vanwege tegenstrijdige signalen die van invloed zijn op het beleggingsklimaat. Zo voorziet ABN AMRO MeesPierson geen recessie. Daarnaast denkt de bank dat specifieke risico's - zoals de Brexit en het Chinees-Amerikaanse handelsconflict - niet escaleren.

Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie ABN AMRO MeesPierson: "De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal van 2018 zijn niet zo slecht als verwacht, al hadden veel analisten hun verwachtingen reeds naar beneden bijgesteld. Daarnaast had het herstel van de aandelenmarkt een positieve uitwerking op het beleggerssentiment en nam de volatiliteit van de markt af. Het is bovendien goed nieuws dat consumenten in Europa en de VS nog altijd de binnenlandse vraag op peil houden. Arbeidsmarkten staan er ook goed voor. Ook wijst niets erop dat de consumentenbestedingen op omvallen staan of dat er een flinke deuk is geslagen in het consumentenvertrouwen. Verder zijn er enkele positieve tekenen zichtbaar in de wereldwijde productie- en handelsdata, al blijft het algehele plaatje in dat opzicht wel erg zwak."

Tegenover de positieve ontwikkelingen staat nog steeds de huidige groeivertraging van de wereldeconomie. ABN AMRO MeesPierson denkt dat die gedurende de eerste helft van dit jaar aanhoudt. De private bank verwacht dat de economische groei pas in de tweede helft van 2019 weer aan kracht zal winnen. Op dat moment worden de veranderingen in het monetaire beleid namelijk pas zichtbaar in de economische werkelijkheid. Daarbij doelt ABN AMRO MeesPierson op verschuivingen in het beleid van sommige centrale banken. Zo heeft de Amerikaanse Fed kenbaar gemaakt dat verdere renteverhogingen voorlopig van de baan zijn. Tevens is er de verwachting dat de ECB de rente tot in 2020 ongemoeid laat. Bovendien nemen Chinese beleidsmakers weer stimuleringsmaatregelen.

ABN AMRO MeesPierson is positief over grondstoffen: de olieprijzen zijn hersteld en er heerst optimisme over de handel en de impact van productieverlagingen. Daarnaast kunnen de Amerikaanse sancties tegen Venezuela en Iran een gunstig effect hebben op de olieprijs. Tot slot blijft de wereldeconomie groeien waardoor de vraag naar energie in de vorm van olie blijft toenemen. ABN AMRO MeesPierson geeft op regionaal niveau de voorkeur aan opkomende markten, zowel voor de obligatie- als aandelenportefeuilles. Binnen de algehele vermogensverdeling blijft ABN AMRO MeesPierson negatief over obligaties; binnen deze beleggingscategorie is de positie in Italiaans staatspapier recent wat afgebouwd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.