Ads Top

Brand New Day haalt investering van 25 miljoen euro op

Brand New Day heeft bij haar bestaande aandeelhouders Hartwig, a.s.r. en VvAA een investering van 25 miljoen euro opgehaald.

De investering is niet nodig om operationele kosten te dekken of grote investeringen te doen. De investering wordt volledig aangewend om het eigen vermogen van de bank te versterken om zo de komende jaren sneller te kunnen groeien op de pensioenspaarmarkt.

De investering wordt via een aandelenemissie in twee delen afgerond. Het eerste deel van 15 miljoen euro is eind februari 2019 afgerond. Het tweede deel van 10 miljoen euro is deels onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en wordt, na het krijgen van die goedkeuring, naar verwachting in juli 2019 afgerond.   

Brand New Day is een online pensioenbank. De bank biedt particulieren en bedrijven producten aan voor het opbouwen en opeten van (aanvullend) pensioen. Tot voor kort waren de producten van Brand New Day altijd op basis van beleggen. Sinds 2017 heeft Brand New Day een bankvergunning en mag het dus ook producten op basis van sparen aanbieden. Voor het aantrekken en uitzetten van (pensioen)spaargeld moet een bank een bepaald eigen vermogen aanhouden. Hoe meer spaargeld wordt aangetrokken en uitgezet, hoe hoger het eigen vermogen moet zijn. Deze 25 miljoen euro extra eigen vermogen stelt Brand New Day in staat om sneller te groeien op de pensioenspaarmarkt en zo haar winstgevendheid te vergroten.

Brand New Day is opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, die tien jaar eerder ook BinckBank hebben opgericht. Twee jaar na de oprichting zijn enkele andere aandeelhouders toegetreden. Naast de oprichters en het personeel van het eerste uur heeft Brand New Day drie andere aandeelhouders: Hartwig, a.s.r. en VvAA. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.