Ads Top

Huizenkoper veel sneller zekerheid over hypotheek door digitale aanlevering van zijn gegevens

Vanaf nu kunnen consumenten hun hypotheek veel sneller geregeld krijgen. Het aanvraagtraject wordt vereenvoudigd door gebruik te maken van brondata die de consument met behulp van de Ockto-app eenvoudig kan opvragen. Alle benodigde gegevens kunnen zo gemakkelijk digitaal worden aangeleverd bij de hypotheekverstrekker, waarmee al dit jaar weken tijdswinst kunnen worden behaald. De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek zetten hiermee de volgende stap in de digitalisering van het hypotheekaanvraagtraject. De adviseurs bieden deze nieuwe dienst aan in samenwerking met Argenta.

‘We starten met het laten vervallen van de werkgeversverklaring maar breiden dit snel uit. Zo komen in de loop van 2019 ook papieren documenten over het pensioen, een echtscheiding, of het onderpand te vervallen’, aldus Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop. De Rijke: ‘Samen met Argenta de andere samenwerkende partijen zetten we nu de eerste stap naar het uiteindelijke doel om in het aanvraagtraject alle papieren documenten af te schaffen. De data die via Ockto worden aangeleverd zijn volledig en betrouwbaar.’

Het aanvragen van een hypotheek duurt nu nog erg lang. Het aanzienlijk inkorten van de tijd die de aanvraagfase nu nog in beslag neemt, geeft de consument eerder zekerheid. Op termijn lijkt het zelfs mogelijk om zekerheid te bieden al voordat de consument een woning heeft gekocht. Ook verkopers vinden het fijn als zij snel zekerheid hebben en zullen daarom de voorkeur hebben voor kopers die hun hypotheek snel rond hebben. Het hele proces wordt minder hectisch voor koper en verkoper.

Overigens heeft voor de bemiddeling al het gesprek met de hypotheekadviseur plaatsgevonden. De consument heeft dus al zijn keuze voor een bepaalde hypotheekvorm gemaakt. Ockto zorgt voor een versnelling van het proces van administratief rondmaken van de hypotheek, maar staat dus los van het financiële advies, de keuze van de geldverstrekker of het kopen van een woning.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.