Ads Top

AFM waarschuwt beleggers voor PV-Finance

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor aanbiedingen van PV-Finance B.V., handelend onder de naam Vetonagroup Enterprises.

PV-Finance biedt zogenaamde ‘pakketten’ met obligaties aan, waarbij aan beleggers wordt voorgespiegeld dat zij met het opgehaalde geld gaat investeren op Madagaskar. De AFM vermoedt dat er onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weglaten. Ook ziet de AFM dat minder dan 7 procent van het opgehaalde geld is besteed aan investeringen op Madagaskar en dat het overgrote deel van het opgehaalde bedrag is gebruikt voor andere doelen.

Zo wordt circa 308.000 euro overgemaakt aan rechtspersonen in Polen, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk zonder dat hiervoor enige logische verklaring is. Daarnaast ziet de AFM dat de voorgespiegelde rentes vermoedelijk worden uitbetaald met de inleg van de beleggers; er zijn geen andere inkomsten van waaruit PV-Finance de rentebetalingen zou kunnen voldoen. In het geval er sprake is van een oneerlijke handelspraktijk, kunnen consumenten de onderneming aanspreken en via een civiele procedure afdwingen dat de onderneming de regels naleeft.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.