Ads Top

Zorgverzekeringkaart nu ook voor aanvullende verzekeringen

Zorgverzekeraars komen dit najaar met een 'zorgverzekeringskaart' bij elke aanvullende zorgverzekeringspolis. Er bestond al een zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering. De Consumentenbond vindt het een goede stap dat nu voor beide polisvormen de informatie duidelijker wordt.

De kaart komt in november beschikbaar en voldoet aan een Europees format dat vanaf het voorjaar van 2018 verplicht is. Op de kaart staat informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden van zorgverzekeringen.

De Consumentenbond heeft wel een paar kanttekeningen bij de Zorgverzekeringskaart voor de basisverzekering. Directeur Combée: ‘Ons doel is om de belangrijkste elementen van een polis in één oogopslag te kunnen zien én te kunnen vergelijken met een andere polis. Met name om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen. Daarom vinden wij het bijvoorbeeld jammer dat informatie over mogelijke zorgplafonds en het actuele percentage gecontracteerde ziekenhuizen ontbreekt.’

Onderzoek wijst uit dat consumenten de kaart waarderen, maar dat de bekendheid er van nog te wensen over laat. De Consumentenbond vraagt daarom ook aandacht voor de verspreiding en promotie van de kaart, zodat meer consumenten deze kunnen vinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.