Ads Top

‘Opbouw vermogen vaak onevenwichtig’

De opbouw van vermogen door Nederlandse huishoudens kent een aantal belangrijke onevenwichtigheden. Hierdoor is een groot aantal huishoudens en onze economie kwetsbaar voor schokken.

Dit blijkt uit het rapport ‘Evenwichtige vermogensopbouw - Hoe is de financiële weerbaarheid van Nederlandse huishoudens te vergroten?’ van SEO Amsterdam Economics dat vandaag is aangeboden aan Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst met experts van binnen en buiten de bankensector. De NVB gaf opdracht tot het rapport om hiermee een dialoog op gang te brengen.

De geconstateerde onevenwichtigheden doen zich onder andere voor tijdens het ‘spitsuur van het leven’, als sprake is van hoge lasten en weinig vermogen. Daarnaast hebben huishoudens hobbels te overwinnen bij de overgang naar pensioen, ontslag of ziekte en krijgen zij soms te maken met veranderende woonbehoeften, stijgende zorgkosten en het regelen van een nalatenschap. De relevantie hiervan wordt alleen maar groter in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen als toenemende individuele verantwoordelijkheid voor de eigen financiële weerbaarheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.