Ads Top

Nationale-Nederlanden en Vodafone starten proef met prepaid autoverzekering: Bundelz

Bundelz is de eerste prepaid autoverzekering in Nederland waarbij je een bundel van 1000 kilometer koopt en geen maandelijkse premie betaalt. Ideaal voor de ‘af&toe-rijder’.

Bundelz richt zich op de ‘af&toe-rijder’. Dat is een autobezitter die zijn auto voornamelijk gebruikt voor korte ritten. Gemiddeld rijdt hij niet meer dan 100 kilometer per week en jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer. Voor deze doelgroep staan de maandelijkse vaste kosten van een verzekering van een auto niet in verhouding tot het gebruik daarvan. Zij betalen evenveel voor hun verzekering als de gemiddelde autobezitter terwijl de auto minder wordt gebruikt. Bundelz biedt een interessanter aanbod.

‘Betalen voor gebruik en niet voor het bezit van een auto is een ontwikkeling waar consumenten al langer om vragen. Dit inzicht hebben we gecombineerd met nieuwe technische mogelijkheden.’ aldus Kokke van der Werf, directeur van Sparklab - het innovatielab van Nationale-Nederlanden.

De autobezitter koopt met Bundelz voor 50 euro een WA-bundel, en voor 70 euro een WA Casco-bundel. Met een bundel is de auto voor 1000 kilometer verzekerd. Een ‘slimme stekker’ van Vodafone houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn.

Bundelz is in nauwe samenwerking met Vodafone ontwikkeld. Vodafone brengt expertise en service op het gebied van Internet of Things en prepaid in, en Nationale-Nederlanden vult dit aan met kennis van verzekeren en de automarkt. Intrasurance verzorgt de verzekeringsadministratie. ‘In een zogenaamd open innovatie ecosysteem, waar Sparklab in werkt, worden krachten van verschillende bedrijven samengebracht waardoor innovaties sneller tot stand komen’, stelt van der Werf .

‘Vanuit Vodafone werken we graag samen met partners aan nieuwe producten en diensten die het leven van onze klanten leuker, simpeler en beter maken. Met onze brede technische expertise heeft Vodafone samen met Nationale-Nederlanden aan de tekentafel gezeten en Bundelz ontwikkeld. Wij zijn trots op deze samenwerking met Nationale-Nederlanden die er voor zorgt dat consumenten de eerste zorgeloze prepaid autoverzekering kunnen afsluiten op basis van daadwerkelijk gebruik’, zegt Max Kranendijk, Senior Innovatie Manager bij VodafoneZiggo.

Tot juli 2018 wordt Bundelz getest en kunnen geïnteresseerden zich via de website van Bundelz (www.bundelz.nl) opgeven om deel te nemen aan de proefperiode. Als de proef succesvol is, brengt Nationale-Nederlanden Bundelz medio 2018 op de markt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.