Ads Top

ING en Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

ING en Randstad starten een samenwerking die tot doel heeft om groeiende ondernemers in het mkb te helpen om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt in hun regio en sector. Ondernemers die bankieren bij ING kunnen via hun adviseurs een online persoonlijk rapport van vraag & aanbod van personeel krijgen. Het platform waarop Randstad exclusief voor ING klanten in het mkb belangrijke informatie over de arbeidsmarkt deelt, zoomt in op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Deze informatie is normaliter alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad.

Ondernemers uit het middelgrote mkb (50 tot 250 medewerkers) zien het vinden en vasthouden van goed personeel als grootste bedreiging in de komende maanden. Zo bleek uit de TNS/Kantar enquête ten behoeve van het ING Ondernemersbericht van februari 2017. Herman Tange, directeur Zakelijke Dienstverlening ING: “Het vinden van goede medewerkers is een uitdaging waar ondernemers geregeld wakker van liggen. Zeker voor groeiende mkb ondernemers is dit een belangrijk issue. Als het niet lukt, ontstaat er financiële onbalans. Met deze unieke samenwerking met Randstad willen we ondernemers verder helpen in het nastreven van succes.”

Het mkb is de banenmotor van Nederland. Rond 70 procent van de werkgelegenheid bevindt zich in het mkb. Naast financiering hebben ondernemers die willen groeien ook goed personeel nodig. In een aantrekkende economie is het steeds lastiger om geschikte medewerkers te vinden. Zo berichtte CBS op 9 juni dat de arbeidsmarkt snel krapper wordt. Dit kan leiden tot een obstakel om verder te groeien. ING helpt haar klanten vooruit door niet alleen financieringsoplossingen te bieden, maar ook door ondernemers direct toegang te geven tot relevante expertise van Randstad in hun zoektocht naar geschikt personeel.

Nu de economie al een tijd aantrekt, verschuift de focus van ondernemers van overleven naar groei. Alje Kuiper directeur Strategie en Innovatie Randstad Groep Nederland: "Naast financieel advies blijkt up to date arbeidsmarktinformatie-advies voor ondernemers van levensbelang om hun bedrijf in de vaart van de groeiende economie op koers te houden. Zeker met de toenemende schaarste wordt human capital dé onderscheidende factor. Prachtig dat we in samenwerking met ING de ambitieuze MKB-ers sneller kunnen bereiken én ze met onze schat aan gegevens op deze unieke manier direct kunnen ondersteunen."

Het persoonlijk rapport waartoe de ING-ondernemers toegang krijgen, is relevant voor de ondernemer die verder wil groeien. Op basis van enkele vragen in een online tool krijgt de ondernemer inzicht over werknemers binnen de sector en het werkgebied van de onderneming. Ook krijgt de ondernemer direct toegang tot de experts van Randstad die verder kunnen helpen met personeelsvraagstukken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.